Subscribe:

Labels

luni, 2 iulie 2012

Totul despre parfumuri

Parfumurile conturează personalitatea, o evidenţiază.Mai mult, cu ajutorul lor, momentele speciale pot fi transportate în amintiri olfactive. Începutul unei zile este mai fresh, la amiază îşi fac apariţia florile, iar seara aparţine notelor dulci, senzuale. Totuşi, puţini ştiu istoria esenţelor care ne înseninează ziua.
          Istoricii susţin că primele parfumuri ar fi cunoscute de acum aproximativ 4000ani, când preoţii ardeau tămâie pentru a aduce ofrândă zeilor pe care-i venerau. De atunci multe s-au schimbat...
          Pentru a te bucura de un parfum aşa cum meriţi, trebuie să te împrieteneşti cu el. Va fi o prietenie la care te vei întoarce zilnic, cu încredere. Învaţă cum să faci cunoştinţă cu un parfum şi cum să te bucuri de notele sale, pentru a te pune în valoare.
          • Pulverizează parfumul la câţiva cm distanţă şi apoi învăluie-te în mireasmă.
          • Nu atinge zonele proaspăt înmiresmate pentru a nu altera mirosul. Totuşi, după câteva ore, este chiar indicat să atingi uşor zonele parfumate pentru a revitaliza parfumul.
          • Dacă ai pielea uscată, va trebui să aplici parfumul mai des.
          • Aplică parfumul imediat după ce ai făcut baie, când porii sunt încă deschişi, pentru un efect îndelungat.
          • Nu ezita să îţi schimbi parfumul după propria dispoziţie, după anotimpuri, ocazii sau pur şi simplu pentru că ai nevoie de o schimbare.
          • Nu este indicat să testezi mai mult de 3 parfumuri odată, pentru că nu vei mai reuşi să le distingi notele specifice.
          • Alege parfumul conform propriei intuiţii, nu lăsa părerea altcuiva să îţi schimbe părerea.   
Unde aplicăm parfumul? 
           Pentru că vorbim de un prieten drag, zonele de întâlnire sunt speciale. Parfumul trebuie pulverizat acolo unde pulsează sângele:
 - încheietura mâinii
- piept
 - deasupra gleznei
- tâmple
- după ureche
- între braţ şi antebraţ
- în spatele genunchiului  

Sfaturi de păstrare 
         Păstrează parfumul la adăpost de lumină, căldură, umiditate şi de variaţii de temperatură (preferabi un loc răcoros şi întunecos, cu siguranţă îi va prinde mai bine să stea pe raftul bibliotecii decât pe poliţa din baie. Un parfum nu se păstrează mai mult de 2ani.

  Procente parfumate 
        Un parfum te poate însoţi o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp pe durata unei zile. Totul depinde de procentele parfumate care dau şi numele tipului de licoare:  
        Parfumul are în compoziţie între 18-30% uleiuri esenţiale.  
       Apa de Parfum (Eau de Parfum) are în compoziţie între 12-18% uleiuri esenţiale.  
       Apa de Toaletă (Eau de Toilette) are în compoziţie între 8-12% uleiuri esenţiale.  
       Apa de Colonie (Eau de Cologne) conţine între 5-8% uleiuri esenţiale în compoziţie diluată şi, în general, are 70% alcool.  

Un parfum te încântă cu notele sale... 
       Note de vârf care se manifestă în primele 15-20 minute de la aplicarea parfumului.  
       Note de mijloc care intervin după cele de vârf, şi persistă, de obicei, până la o oră de la aplicare.  
       Note de bază care rămân pe piele şi persistă încă 1-2 sau mai multe ore, în funcţie de parfum şi de tipul de piele.  

Principalele categorii ale parfumurilor 
        Oamenii sunt diferiţi şi nicio zi nu seamănă cu cealaltă. De aceea viaţa e mai frumoasă, plină de surprize. Universul parfumurilor contribuie la această frumuseţe, cu note variate care diferenţiază oameni, zile, momente. Pentru a alege mai uşor parfumurile potrivite, îţi recomandăm să faci cunoştinţă cu principalele categorii:  
          1. Categoria florală. Aceasta este cea mai îndrăgită şi răspândită familie. Există parfumuri bazate pe o singură floare pe care o scot în evidenţă ca ingredient unic şi parfumuri constituie ca veritabile buchete. Parfumurile florale sunt feminine şi romantice şi se împacă bine cu orice categorie de vârstă.  
          2. Categoria orientală. Aici avem parfumuri condimentate, calde şi exotice, care, de altfel, se încadrează şi în familiile florală şi lemnoasă. Sunt dominate esenţele de santal şi cedru, dar în combinaţie şi cu patchouli (o plantă din familia mentei, cu un miros fin de camfor), alte esenţe de origine animală, florală şi unele răşini.  
          3. Categoria fougere. Aceste parfumuri sunt de obicei masculine, erbacee sau lemnoase, bazate pe lavandă şi muşchi de stejar.  
          4. Categoria fresh. Sunt parfumuri verzi, pe bază de citrice şi sunt potrivite în special pentru vremea călduroasă.
          5. Categoria oceanică. Aromele din această familie ne aduc aminte de aerul de ocean sau aerul de munte.
          6. Categoria lemnoasă. Sunt parfumuri masculine, deşi asta nu înseamnă că sunt doar pentru bărbaţi, ci sunt masculine ca personalitate. Din două una: ori le adori, ori le urăşti. Combină esenţe de patchouli, pin şi santal.  
          7. Categoria citrice. O familie veche de parfumuri creată pe baza ofertantelor arome de patchouli, grepfrut, portocală, lămâie. Sunt parfumuri răcoritoare şi proaspete, perfecte pentru vremuri toride, călduroase.
          Pentru femei: - florale, - orientale, - citrice, - fresh.
          Pentru bărbaţi: -fougere, - lemnoase, - oceanice, - orientale.

         O femeie se învăluie într-un parfum şi îl alege pe cel care simte că o descrie cel mai bine, dar şi în funcţie de ocazie. Parfumul este la fel de important şi pentru un bărbat, dar, cel mai adesea, alegerea se face cu gândul la femeia care îl va remarca şi, poate, îi va zimbi.

3 comentarii:

andrei spunea...

Magazin Online de parfumuri tester originale. Cele mai mici preturi!
www.parfumtester.ro
Livrare in 24 h oriunde in tara prin curier rapid.

Unknown spunea...

Doriti sa stiti mai multe detalii despre parfumuri si productia unor parfumuri in Romania intrati pe http://www.el-divino.ro sau puteti deveni reprezentant ca si mine trimitand un email la eldivinocom@yahoo.com.
Multumesc acestui blog pentru acceptul acestui comment.O zi buna

Unknown spunea...

superb articolul, eu am in colectie doar parfumuri fresh

Trimiteți un comentariu