Subscribe:

Labels

sâmbătă, 14 iulie 2012

Porc cu ciuperci şi smântână

 Nu prea cred că ar exista persoane care să nu adore carnea de porc, ciupercile sau smântânica. Nu puţini sunt cei care, acasă la părinţi sau la bunici au avut posibilitatea de a savura o fripturică de porc cu smântână şi mămăliguţă, sau preparate prin alte modalităţi. De aceea, astăzi vă voi prezenta un mod diferit de preparare a cărnii de porc, pe care cred că mulţi dintre voi nu aţi avut ocazia de a o gusta. Este vorba de porc cu ciuperci şi smântână, care se prepară în felul următor:

Ingrediente:

                    - 500gr carne macră de porc
                    - 1kg ciuperci Champignon
                    - 100gr unt
                    - 2-3 linguri cu făină
                    - 200ml smântână
                    - 2-3 căţei de usturoi
                    - o lingură cu ulei
                    - piper
                    - sare
                    - mărar verde tocat

Preparare:

 1. Încinge o cratiţă şi prăjeşte în ulei încins bucăţile de carne date prin făină. Când au căpătat crustă maronie, dă-le deoparte într-o farfurie.
 2. Dă untul în bucăţi mari prin făină. Apoi taie ciupercile în bucăţi mari şi pune-le în cratiţă. Lasă-le până se înmoaie.
 3. Când a scăzut apa lăsată de ciuperci, adaugă untul înfăinat, acoperă şi lasă 10min. Adaugă sare, piper şi usturoiul zdrobit. Mai lasă 2min. Adaugă smântâna şi carnea, amestecând energic. Apoi adaugă mărarul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu