Subscribe:

Labels

sâmbătă, 14 iulie 2012

Aripioare picante

 

 Ingrediente:

                 - 12 aripioare
                 - 100ml suc de roşii
                 - ulei pentru prăjit
                 - boia iute, boia dulce
                 - o linguriţă chili
                 - sare
                 - 2 linguriţe miere
                 - o linguriţă cimbru măcinat

Preparare:


 1. Se spală aripioarele de pui în câteva jeturi de apă şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant.
 2. Separat, într-un bol se pun sucul de roşii, sarea, boia dulce şi iute, cimbrul, chili şi mierea. Se amestecă cu puţin ulei şi apă, şi cu o parte din acest sos se ung aripioarele. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ o oră.
 3. Se pune uleiul la încins în tigaie, apoi se prăjesc aripioarele. Se lasă să se pătrundă şi să se rumenească şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie. Se ung apoi cu sosul picant de roşii şi se servesc cu salată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu