Subscribe:

Labels

sâmbătă, 14 iulie 2012

Ruladă de pui cu ouă


Ingrediente:

                 - 2 bucăţi de piet de pui (600gr)
                 - o legătură pătrunjel
                 - 2 fire busuioc
                 - 150gr şuncă de pui
                 - 2 ouă fierte tari
                 - o linguriţă condiment de pui
                 - 4 linguri ulei
                 - 150gr varză de Bruxelles
                 - un morcov
                 - sare
                 - piper

Preparare:

 1. Se spală pieptul de pui, se usucă cu prosoape absorbante şi se taie în 4 felii mai mari. Se bat bucăţile de carne cu ciocanul de şniţele şi se toacă mărunt pătrunjelul şi busuiocul.
 2. Se condimentează cu puţină sare şi piper, se pun câte 2 felii de şuncă tăiate subţiri pe fiecare bucată de carne şi se presară cu pătrunjel şi busuioc. Se taie ouăle jumătăţi şi se aşează peste şuncă.
 3. Se rulează feliile de carne cu grijă, strângând marginile în interior, şi se leagă cu sfoară de bucătărie. Se presară cu sare, piper, condiment de pui şi se rumeneşte în ulei pe toate părţile.
 4. Când sunt gata, se adaugă în tigaie varza şi morcovul tăiat rondele subţiri. Se stinge cu puţină apă sau supă, se acoperă vasul şi se lasă să se înăbuşe până legumele s-au înmuiat. Se desface sfoara şi se feliază frumos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu