Subscribe:

Labels

sâmbătă, 14 iulie 2012

Chifteluţe cu sos de mazăre


Ingrediente:

                 - 500gr carne tocată
                 - 2ouă
                 - o ceapă mare sau 2 mici
                 - 3 linguri cu pesmet
                 - usturoi 2-3 căţei
                 - făină
                 - boia dulce sau iute
                 - pătrunjel
                 - piper
                 - sare
                 - ulei

Pentru sos: 

                 - 500gr mazăre din borcan
                 - 1-2 cepe
                 - 200ml suc de roşii
                 - o lingură făină
                 - 50gr vin alb
                 - ulei
                 - sare

Preparare:

Chifteluţele
 1. Căleşti ceapa împreună cu usturoiul tocat. Toarnă peste carnea tocată şi adaugă 1/2 legătură de pătrunjel verde tocat, cele două ouă, pesmet.
 2. Condimentează cu sare, piper, boia. Formează cu mâna udă chifteluţe potrivite ca mărime, tăvăleşte-le prin fărină şi prăjeşte-le în ulei încins până devin aurii.
 3. Dacă vrei să obţii nişte chifteluţe moi şi pufoase, adaugă în compoziţie un cartof crud dat pe răzătoarea mică.
Sosul
 1. Toacă ceapa şi căleşte-o în 1-2 linguri ulei.
 2. Adaugă mazărea bine scursă, un praf de sare, un pic de apă şi lasă să fiarbă.
 3. După ce mazărea a fiert, toarnă deasupra sucul de roşii amestecat în prealabil cu linguriţa cu făină.
 4. Lasă să dea în 1-2 clocote, toarnă un păhărel cu vin alb şi înfierbântă bine. Adaugă chifteluţele prăjite şi stinge focul.
 5. Serveşte mâncărica fierbinte, cu mărar proaspăt tocat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu